Bijzonder overnachten

nabij kasteel Staverden

in een yurt

Er zijn maar weinig dingen waar je zo snel een vakantiegevoel van krijgt dan van kamperen. Slapen op een luchtbedje, zelf een tent opzetten, met een wc-rol onder de arm op weg naar het toilet gaan en ander ongemakken zijn alleen niet iedereens idee van een ontspannen vakantie. Camping Het Vossenhol in Ermelo heeft daar een oplossing voor. Je kunt daar namelijk heerlijk luxe ‘kamperen’ in een yurt die van alle gemakken is voorzien. Route.nl ging op pad om dat zelf eens uit te testen.

Net wat meer luxe

Als je Camping Het Vossenhol op loopt, springt de grote yurt bij de receptie in de buurt meteen in het oog. Deze van oorsprong Mongoolse tent is een geval apart tussen de caravans en tenten waarmee de camping voor het grootste gedeelte is gevuld. “We hebben deze yurt nu ongeveer een jaar. Het leek me een leuke aanvulling voor de camping. Vooral voor mensen die bijvoorbeeld rugpijn krijgen van luchtbedden of gewoon wat meer luxe willen”, vertelt Sandra, de trotste eigenaresse van de camping.

Bekijk de video en lees verder

Laat je inspireren door onze video over

Slapen in een yurt

op de Veluwe

Sterrenkijken vanuit de tent

Van buiten is de yurt bijzonder om te zien maar als je de deur opendoet en naar binnen kijkt, valt je mond pas echt open van verbazing. De tent is namelijk gezellig ingericht met een comfortabel bed, een kachel voor frisse dagen, een bank en nog veel meer. Niet helemaal wat je verwacht bij het woord ‘kamperen’. In de hut net buiten de yurt vind je verder een badkamer en een keuken. Alles wat je maar nodig kunt hebben tijdens een weekendje weg of een vakantie op de camping. Het dakraam bovenin de yurt is verder ook het vermelden waard. Daar kun je ’s nachts namelijk prachtig door naar de sterren kijken.

Wonen in een yurt?

Wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat het goed vertoeven is in deze bijzondere tent. Eigenaresse Sandra heeft dan ook grondig onderzoek gedaan voordat de yurt een plekje kreeg op haar camping. “Ik test alles graag zelf goed uit en daarom woon ik al dik een jaar in een yurt. Zo merk ik meteen wat voor problemen gasten eventueel zouden kunnen ondervinden. Tot nu toe is het enige nadeel dat ik heb kunnen ontdekken dat je geen tv kunt kijken als het regent. Het geluid van de druppels die op de tent neerkomen is gewoon te hard”, vertelt ze lachend.

Aan alles is gedacht

De rest van de camping doet niet onder voor de gezellige yurt. Van de houten pods waar je in kunt overnachten tot het bontgekleurde campingwinkeltje in een caravan, de vintage blauwe bus waar je terecht kunt voor een kopje koffie en het gezellige terras, het ziet er allemaal even leuk en goed verzorgd uit. Door al dat moois zou je bijna vergeten dat het grote pluspunt van deze camping is dat het aan de rand van de prachtige natuur van de Veluwe ligt. Neem dus zeker je fiets of je wandelschoenen mee als je hier gaat overnachten.

Natuurpracht op de Veluwe

Op steenworp afstand van de camping vind je uitgestrekte bossen en heidevelden waar geen einde aan lijkt te komen. Verder kun je ook een bezoekje brengen aan de schaapskooi of op de fiets naar Landgoed Staverden gaan. Sandra: “De omgeving is toch wel hetgeen waarvoor je hier naartoe komt. Voor mij is de natuur heel normaal omdat ik hier al mijn hele leven woon, maar ik snap dat het voor anderen prachtig is om te zien. Ik kan je in ieder geval verzekeren dat je helemaal tot rust komt als je hier op pad gaat. Zeker als je daarna overnacht in de yurt.”

Zin gekregen om dit zelf eens uit te proberen?

Boek dan snel een overnachting en laat je verrassen.

Kijk op de website van Het Vossenhol voor tarieven en meer informatie.

Wandelroute

Wil je lekker wandelen vanaf deze camping? Probeer dan de route die wij voor je hebben uitgezocht en geniet van de bossen en heidevelden van de Veluwe.

Tip: Scan de QR-code met de QR-reader in de route.nl app en bekijk de wandelroute die je meeneemt door de bossen en heidevelden van de Veluwe.


Wil jij liever je eigen route maken

in de buurt van Camping Het Vossenhol?

Open de routeplanner

Delen via: